Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων της στην Ιαπωνία

Toyota: Αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων της στην Ιαπωνία
Ο μέσος εργαζόμενος της Toyota στην Ιαπωνία θα αμείβεται, μηνιαίως, κατά 3,2% περισσότερο
Την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων της αποφάσισε η Toyota Motor σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» στα αιτήματα της Ένωσης Εργαζομένων και στην προτροπή της κυβέρνησης για μισθολογική αύξηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μέσος εργαζόμενος της Toyota στην Ιαπωνία θα αμείβεται μηνιαίως, κατά 3,2% περισσότερο, ξεκινώντας από τον Απρίλιο, ενώ στον βασικό μισθό θα υπάρξει αύξηση κατά 4 χιλ. γεν (32,94 δολάρια).
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, έδωσε εξαρχής μεγάλη σημασία στην αύξηση των μηνιαίων αποδοχών και κάλεσε όλες τις εταιρείες να προβούν σε αυξήσεις, με απώτερο στόχο την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, με την Toyota να εφαρμόζει άμεσα την προτροπή του Abe.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Toyota κατέχει τον τίτλο best-seller αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις προβλέψεις για το λειτουργικό κέρδος του τρέχοντος έτους να «εκτοξεύονται» στα 2,7 τρισ. γεν.
Το επόμενο βήμα αυτού του σχεδίου απαιτεί και από άλλες επιχειρήσεις να αυξήσουν την αμοιβή των εργαζομένων, προκειμένου να τονώσουν την κατανάλωση και εν συνεχεία την οικονομική ανάπτυξη.
Ωστόσο, δημοσκόπηση του υπουργείου βιομηχανίας έδειξε ότι μόνο το ένα τέταρτο των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων αύξησε τους μισθούς κατά το περασμένο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης