Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ukrtransgaz: Η Gazprom μείωσε την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ukrtransgaz: Η Gazprom μείωσε την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Στις 13 Μαρτίου, η Gazprom, μείωσε σημαντικά τον ημερήσιο όγκο μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, στα 159,9 εκατ. κυβικά μέτρα
Η ουκρανική εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου Ukrtransgaz ισχυρίζεται πως ο ενεργειακός ρωσικός κολοσσός Gazprom μειώνει σταδιακά την παροχή φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη.
Ειδικότερα, στις 6 Μαρτίου του 2014, η Gazprom είχε αυξήσει τον ημερήσιο όγκο μεταφοράς φυσικού αερίου που διέρχεται από την Ουκρανία κατά 39% στα 183 εκατ. κυβικά μέτρα.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη ανήλθε στα 170 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως, ενώ στις 13 Μαρτίου, η Gazprom μείωσε σημαντικά τον όγκο στα 159,9 εκατ. κυβικά μέτρα ανά ημέρα.
Από την 14η Μαρτίου, ο όγκος της μεταφοράς φυσικού αερίου με κατεύθυνση την Σλοβακία, την Ουγγαρία και τα Βαλκάνια μειώθηκε σημαντικά.
Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, το ζήτημα της μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, αναμένεται να συζητηθεί στις Βρυξέλλες, στις 20 Μαρτίου, από εκπροσώπους της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης