Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Αργή και εύθραυστη η παγκόσμια ανάκαμψη – Ανάπτυξη 3,5% της παγκόσμιας οικονομίας το 2015

Lagarde (ΔΝΤ): Αργή και εύθραυστη η παγκόσμια ανάκαμψη – Ανάπτυξη 3,5% της παγκόσμιας οικονομίας το 2015
Με ρυθμό μόλις 3,5% θα αναπτυχθεί η παγκόσμια οικονομία το 2015, επανέλαβε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εξακολουθεί να είναι πολύ αργή, πολύ εύθραυστη και πολύ ασύμμετρη, τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, με σημερινές της δηλώσεις.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι διαφορές στη νομισματική πολιτική αποτελούν σοβαρό κίνδυνο που θα μπορούσε να προκαλέσει έντονη μεταβλητότητα στις χρηματαγορές, ενώ επανέλαβε τις προβλέψεις του Ταμείου, ότι ύστερα από έξι χρόνια από το ξεκίνημα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό μόλις 3,5% το 2015 και 3,7% το 2016.
Τα ποσοστά αυτά «είναι ακόμη χαμηλότερα από αυτό που θα μπορούσαμε να αναμένουμε από μια τέτοια κρίση», σημείωσε η Christine Lagarde κατά τη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον φοιτητριών στην πρωτεύουσα της Ινδίας.
«Έχοντας το βλέμμα στο μέλλον, κάτι καλύτερο θα μπορούσε να προκύψει χάρη στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και των επιτοκίων, όμως ακόμη και έτσι, εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι σε αυτή την εύθραυστη παγκόσμια ανάκαμψη», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης