Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συλλήψεις 8 υπόπτων, φερόμενων ως τζιχαντιστών

Ισπανία: Συλλήψεις 8 υπόπτων, φερόμενων ως τζιχαντιστών
Συνολικά 14 ύποπτοι, φερόμενοι ως τζιχαντιστές, έχουν συλληφθεί από τις 24 Ιανουαρίου
Σε σύλληψη 8 υπόπτων φερόμενων ως τζιχαντιστών, προχώρησαν οι ισπανικές αρχές, σε 4 πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης ασφάλειας, που λαμβάνει χώρα από τον Ιανουάριο.
Με ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι άνθρωποι αυτοί φέρονται να είναι υπεύθυνοι για την υποκίνηση ομάδας με στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων σε ισπανικό έδαφος, ενώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο εσωτερικών της Ισπανίας, «οι ύποπτοι που συνελήφθησαν σήμερα φέρονται να υποκινούσαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία με τον ίδιο τρόπο, όπως και σε άλλες πόλεις».
Γενικά, οι δυτικές χώρες εκφράζουν ανησυχίες για τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης νέων από ενόπλους μαχητές στη Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, οι οποίοι στη συνέχεια επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, ενώ μετά την αιματηρή επίθεση στο γαλλικό περιοδικό, Charlie Hebdo, στις 7 Ιανουαρίου, οι δράσεις των αρχών έχουν ενταθεί, με την αστυνομία της Ισπανίας να οργανώνει επιχειρήσεις ασφάλειας σε πόλεις της χώρας.
Ήδη από τις 24 Ιανουαρίου έχουν συλληφθεί, ακόμα έξι, ύποπτοι για τζιχαντιστικές δράσεις στο ισπανικό έδαφος της πόλης Ceuta, που βρίσκεται στην ακτή της Βόρειας Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης