Τελευταία Νέα
Διεθνή

GSK: Στα 853 εκατ. δολάρια η πώληση του μεριδίου της στην φαρμακευτική Aspen

GSK: Στα 853 εκατ. δολάρια η πώληση του μεριδίου της στην φαρμακευτική Aspen
Η GSK θα πουλήσει το 50% του συνολικού 12,4%, που κατέχει επί της Aspen, ενώ θα διατηρήσει το υπόλοιπο
Στα 853 εκατ. ευρώ η συμφωνία πώλησης μεριδίου που κατέχει η GlaxoSmithKlein στην Aspen, τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Αφρικής.
Η βρετανική GlaxoSmithKlein έχει συμφωνήσει στην πώληση μετοχικού κεφαλαίου 28,2 εκατ. της Aspen στην τιμή των 372 ραντ (30,56 δολάρια) φέροντας στην εταιρεία 583 εκατ. δολάρια έσοδα.
Η συμφωνία αποτελεί τη συνέχεια των μέτρων που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η GSK για την ανασυγκρότηση και αναδιάρθρωση των οικονομικών της με τον CEO, S.Andrew, να προσπαθεί να διασφαλίσει ικανοποιητικό μέρισμα για τους μετόχους.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής της πώλησης του μεριδίου που κατέχει η GSK στην Aspen, «τρέχει» από την Citigroup και την UBS, ενώ το μερίδιο αναφέρεται σε ποσοστό του 50% του συνολικού 12,4% που βρίσκεται στα χέρια της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας, ενώ η τελευταία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 6,2% της Aspen.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013, η GSK είχε πωλήσει ξανά 6% του μεριδίου που κατείχε στην Aspen για το ποσό των 429 εκατ. στερλινών.
Ο επικεφαλής οικονομικών της βρετανικής εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα έσοδα θα αναπτύξουν την οικονομική ευελιξία της φαρμακοβιομηχανίας σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης