Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Επενδύσεις βρετανικών επιχειρήσεων προσελκύει η χώρα

Βουλγαρία: Επενδύσεις βρετανικών επιχειρήσεων προσελκύει η χώρα
Οι βρετανικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει 2,1 δισ. ευρώ συνολικά στην βουλγαρική αγορά 


Η προσέλκυση βρετανικών επενδύσεων, η εύρεση επενδυτικών ευκαιριών στη Βουλγαρία και η στενότερη εμπορική συνεργασία Βρετανίας- Βουλγαρίας ήταν στο επίκεντρο εργασιών φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια με τη συμμετοχή της βρετανικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας Great Mega Mission.
Εκπρόσωποι 50 βρετανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των μεταφορών και του περιβάλλοντος αναζητούν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει το βουλγαρικό έδαφος.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev, δηλώνοντας πως το ενδιαφέρον για τοn συγκεκριμένο τομέα θα εκτιμηθεί υπέρ το δέον.
Ήδη από το 2014, έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα στις επενδυτικές σχέσεις των δύο κρατών, με το διμερές εμπόριο να αγγίζει τα 860 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 10% συγκριτικά με το 2013.
Οι συνολικές επενδύσεις της Βρετανίας φθάνουν τα 2,1 δισ. ευρώ, καθιστώντας την, τον μεγαλύτερο επενδυτή στην Βουλγαρία ενώ o πρόεδρος Plevneliev υπογράμμισε το τεράστιο δυναμικό για την προσέλκυση βρετανικών επενδύσεων σε τομείς προτεραιότητας, όπως της καινοτομίας, της πληροφορίας της τεχνολογίας, των επικοινωνιών και των κατασκευών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης