Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ταχύτερο ίντερνετ στην Ευρώπη διαθέτουν οι Δανοί πολίτες

tags :
Το ταχύτερο ίντερνετ στην Ευρώπη διαθέτουν οι Δανοί πολίτες
Φινλανδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα που «μετρά» την ταχύτητα και ποιότητα του ίντερνετ αναδεικνύει την Δανία νικήτρια
Με 22,3 Mbit το δευτερόλεπτο «τρέχει» το ίντερνετ στη Δανία, καθιστώντας την, την πιο γρήγορη χώρα στις συνδέσεις διαδικτύου, σύμφωνα με μετρήσεις φινλανδικού πανεπιστημιακού προγράμματος, με το όνομα Netradar.
Εικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, τη Δανία ακολουθούν η Σιγκαπούρη (16,9 Mbit/s), η Ελβετία (16,6 Mbit/s), η Νορβηγία (14,8 Mbit/s) και η Νότια Κορέα (13 Mbit/s).
Το Netradar είναι μια δωρεάν εφαρμογή που αναλύει την ποιότητα και ταχύτητα της σύνδεσης στο ίντερνετ και οι μετρήσεις του προγράμματος προέρχονται από το μέγεθος των χρηστών που το χρησιμοποιούν.
Πώς; Με την εφαρμογή, ενημερώνονται αφενός οι χρήστες για την κατάσταση σύνδεσης και αφετέρου η βάση δεδομένων του προγράμματος για τα στοιχεία αυτής.
Παγκοσμίως, η βάση δεδομένων έχει καταχωρήσει περισσότερες από 5 εκατ. μετρήσεις ενώ στη Δανία οι χρήστες του Netradar ξεπερνούν τους 200 χιλ.
Ο διαδικτυακός τόπος της εφαρμογής διαθέτει στοιχεία για της ταχύτητες σύνδεσης που επικρατούν σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο ενώ μπορεί κάποιος να την εγκαταστήσει στο κινητό ή σε άλλη συσκευή καθώς υποστηρίζεται από πληθώρα λειτουργικών συστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης