Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η διολίσθηση του ευρώ – Νέο χαμηλό 12 ετών στο 1,06 δολάριο

Συνεχίζεται η διολίσθηση του ευρώ – Νέο χαμηλό 12 ετών στο 1,06 δολάριο
Το ευρωπαϊκό νόμισμα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την πλήρη ισοτιμία με το δολάριο
Όλο και πιο κοντά στην πλήρη ισοτιμία με το δολάριο έρχεται καθημερινά το ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο συνεχίζει να κινείται πτωτικά, με την ώθηση από τις πρώτες αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, άνω των 3 δισ. ευρώ, να οδηγεί το ευρώ χαμηλότερα, στο νέο χαμηλό του 1,06 ευρώ.
Ειδικότερα, με το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, το ευρώ σημείωσε νέο χαμηλό 12 ετών, διαμορφούμενο στο 1,066 δολάριο, επίπεδα που είχε να δει από το 2003.
Οι επενδυτές επιβεβαίωσαν χθες τις πρώτες αγορές ομολόγων που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα, φθάνοντας ήδη τα 3,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι οι αγορές ύψους 60 δισ. ευρώ μηνιαίως, θα ξεκινούσαν στις 9 Μαρτίου.
Από τότε, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, το ευρώ διορθώνει περισσότερο από 3%.
Ωστόσο, στη διολίσθηση του ευρωπαϊκού νομίσματος συνέβαλαν και οι ειδήσεις για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αγορά εργασίας αύξησαν τις προσδοκίες για μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, FED.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η αύξηση επιτοκίων, που αρχικώς αναμενόταν μέχρι το 2016, θα λάβει χώρα νωρίτερα, με πολλούς να θεωρούν ως πιθανό μήνα τον Ιούνιο.
Οι πτωτικές πιέσεις στο ευρώ πολλαπλασιάζονται, με το πρώτο τρίμηνο του 2015 να αποδεικνύεται το χειρότερο στην ιστορία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο από την αρχή του έτους φθάνει να καταγράφει απώλειες 12%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης