Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Με καταψήφιση απειλούταν από τη Bundestag η συμφωνία για την Ελλάδα - Kαίρια η παρέμβαση Schaeuble

Reuters: Με καταψήφιση απειλούταν από τη Bundestag η συμφωνία για την Ελλάδα - Kαίρια η παρέμβαση Schaeuble
«Η ψηφοφορία κρεμόταν από μία κλωστή»
Στην αποκάλυψη πως ο Wolfgang Schaeuble διάσωσε την Angela Merkel από μία πολιτική ήττα, αυτή της καταψήφισης από την Bundestag της συμφωνίας για την παράταση του ελληνικού προγράμματος, προέβη το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Angela Merkel κινδύνευσε να υποστεί τη μεγαλύτερη εσωκομματική επανάσταση, όταν οι βουλευτές του CDU και του CSU απείλησαν με καταψήφιση του νομοσχεδίου για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος.
Ας σημειωθεί πως στις 27 Φεβρουαρίου, το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να μην πραγματοποιούταν, εάν δεν υπήρχε η πυροσβεστική παρέμβαση του Wolfgang Schaeuble, ο οποίος έκαμψε τις πάμπολλες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών.
Μιλώντας στο Reuters, αξιωματούχος του CSU – αδελφού κόμματος της Merkel – υποστήριξε πως «είχαμε αποφασίσει να ψηφίσουμε ομόφωνα όχι, αλλά ο W. Schaeuble μας μετέπεισε, μόλις δύο μέρες πριν την ψηφοφορία».
Παράλληλα, αξιωματούχος του κόμματος της Merkel (CDU) παραδέχθηκε πως η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών ήταν καταλυτική, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία.
«Η ψηφοφορία κρεμόταν από μία κλωστή» τόνισε εν συνεχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης