Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η συναλλαγματική ισοτιμία στρέφει τους καταναλωτές στα ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα

Ρωσία: Η συναλλαγματική ισοτιμία στρέφει τους καταναλωτές στα ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα
Το μέσο κόστος της παραγγελίας από ρωσικό ηλεκτρονικό κατάστημα ανέρχεται σε 108 δολάρια, ενώ από ξένο στα 65 δολάρια
Στα ξένα καταστήματα στρέφονται οι Ρώσοι καταναλωτές για τις online αγορές τους, με ποσοστό αυτών που επιλέγουν τα ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα αυξημένο το 2014 στο 50%, από 36% το 2013.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη ερευνητικού ινστιτούτου, ο λόγος της στροφής αυτής είναι η συναλλαγματική ισοτιμία, η οποία καθιστά τις αγορές από τα ξένα καταστήματα φθηνότερες, από ότι στα ρωσικά ηλεκτρονικά καταστήματα.
Χαρακτηριστικά, το μέσο κόστος της παραγγελίας από ρωσικό ηλεκτρονικό κατάστημα ανέρχεται σε 108 δολάρια (6591 ρούβλια), ενώ από ξένο ηλεκτρονικό κατάστημα στα 65 δολάρια (3945 ρούβλια).
Ταυτόχρονα, το 2014 το 39% των ερωτηθέντων πραγματοποίησαν κάποια αγορά από κινεζικό κατάστημα στο διαδίκτυο, ποσοστό μικρότερο κατά 25% συγκριτικά με το 2013, ενώ ο αριθμός των πελατών σε ρωσικά διαδικτυακά καταστήματα συρρικνώθηκε στο 92% από 95% που ήταν το 2013.
Αντιθέτως, αύξηση παραγγελιών και επισκέψεων παρατηρήθηκε σε online μαγαζιά με βάση την αγγλική γλώσσα, όπου ο αριθμός πελατών ανήλθε στο 26% το 2014 συγκριτικά με το 21% του 2013.
Σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότεροι άνθρωποι στη Ρωσία αγοράζουν μικρές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.
Οι φορητές συσκευές αγοράζονται συχνά από κινεζικά καταστήματα, ενώ καλλυντικά από καταστήματα άλλων χωρών.
Χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με τις ρωσικές καταστήματα ήταν η πιο συχνά ονομάζεται λόγος για την αλλαγή στα ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς και η έλλειψη ορισμένων στοιχείων στα ρωσικά καταστήματα.
«Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η αγοραστική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι άνθρωποι συνεχίζουν τις αγορές τους, παρά την ύφεση.
Οι παραγγελίες αυξάνονται, αν και με πολύ αργό ρυθμό» δηλώνει ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης