Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνονται οι πτωτικές πιέσεις στο ευρώ – Νέο χαμηλό 12 ετών στα 1,07 δολάρια

Εντείνονται οι πτωτικές πιέσεις στο ευρώ – Νέο χαμηλό 12 ετών στα 1,07 δολάρια
«Εξουδετερώνονται» τα οφέλη από την έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ
Ένα ακόμη όριο διέσπασε πτωτικά το ευρώ, μόλις μία ημέρα μετά την έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, φθάνοντας μέχρι το 1,07 δολάριο.
Τις τελευταίες ημέρες έχει επιταχυνθεί η πτώση του ευρώ.
Την περασμένη Πέμπτη είχε ξεκινήσει πάνω από το 1,10 δολάριο, όμως από τότε οι πτωτικές πιέσεις εντάθηκαν.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας θα ξεκινούσε στις 9 Μαρτίου, όμως τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή ενέτειναν τη φημολογία για μια επικείμενη αύξηση των επιτοκίων εκ μέρους της FED, «εξουδετερώνοντας» την όποια επιρροή από την έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, με το ευρώ να υποχωρεί κάτω από το 1,08 δολάριο.
Σήμερα, το ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει νέα χαμηλά 12 ετών, ήτοι από το 2003, στο 1,07 δολάριο, πλησιάζοντας την ισοτιμία του με το αμερικανικό νόμισμα.
Στα τέλη του 2014 και σχετικά με τις εκτιμήσεις τους για το 2015, οι εταιρείες επενδύσεων ανέφεραν ότι η ισοτιμία των δύο νομισμάτων θα μπορούσε περί τα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016 να συγκλίνει, όμως οι εξελίξεις στην αγορά νομισμάτων δείχνει ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης