Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Επιταχύνεται η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, σταθερή σε ΗΠΑ και Ιαπωνία

ΟΟΣΑ: Επιταχύνεται η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, σταθερή σε ΗΠΑ και Ιαπωνία
Στις 100,7 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης για την Ευρωζώνη και στις 100,4 για τις ευημερούσες οικονομίες του Οργανισμού
Αυξάνεται διαρκώς η συνεισφορά της Ευρωζώνης στη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο σχετικός δείκτης, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ώστε να εντοπίζει τις αλλαγές όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, κατέδειξε «θετικά σημάδια όσον αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης στις χώρες της ζώνης του ευρώ και σταθερή ανάπτυξη στις άλλες κύριες οικονομίες και στον ΟΟΣΑ ως σύνολο».
Ο εν λόγω δείκτης ενισχύθηκε στις 100,7 μονάδες για την Ευρωζώνη στο σύνολό της από τις 100,6 μονάδες προηγουμένως και σημείωσε άνοδο στις 100,4 μονάδες από τις 100,3 για την ομάδα με τις πιο ευημερούσες οικονομίες του ΟΟΣΑ.
Για τις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερός στις 100,2 μονάδες και για την Ιαπωνία παρέμεινε στις 99,8 μονάδες.
Στις μεγάλες οικονομίες μη μέλη του ΟΟΣΑ, ο δείκτης ενισχύθηκε στις 99,1 μονάδες για την Κίνα από τις 99 προηγουμένως, όπως επίσης άνοδος καταγράφηκε και για Βραζιλία και Ινδία.
Αντιθέτως υποχώρησε στις 99,3 μονάδες από τις 99,5 για τη Ρωσία.
Μέσα στη ζώνη του ευρώ, ο δείκτης για τη Γερμανία ενισχύθηκε στις 99,7 μονάδες από τις 99,6, ενώ στη Γαλλία ενισχύθηκε στις 100,6 από τις 100,5.
Στην Ιταλία τέλος καταγράφηκε επίσης άνοδος, στις 101,2 μονάδες από τις 101 μονάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης