Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Έφεση στην απόφαση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση εναντίον της Fernandez

Αργεντινή: Έφεση στην απόφαση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση εναντίον της Fernandez
Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί για την Πρόεδρο της χώρας
Έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου να θέσει στο αρχείο την υπόθεση συγκάλυψης των υπευθύνων βομβιστικής επίθεσης σε εβραϊκό ίδρυμα από την Πρόεδρο της χώρας, C. Fernadez άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας, που χειρίζεται την υπόθεση.
Ειδικότερα, γνωστοποιώντας πως άσκησε έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης, ο Εισαγγελέας υπογράμμισε πως «μια ποινική υπόθεση εξαιρετικής βαρύτητας και θεσμικής σημασίας, όπως αυτή που παρουσιάστηκε από τον δρ. Nisman απαιτεί γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έλθει στο φως η πλήρης αλήθεια για το τι συνέβη,»
Ας σημειωθεί πως στις 13 Φεβρουαρίου, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον της Προέδρου της χώρας, λόγω πιθανής προσπάθειας συγκάλυψης των ενόχων βομβιστικής επίθεσης, η οποία έλαβε χώρα στο Μπουένος Άιρες το 1994.
Σύμφωνα με το πόρισμα, η Fernandez de Kirchner επιχείρησε να συγκαλύψει την εμπλοκή Ιρανών αξιωματούχων στη βομβιστική επίθεση εναντίον εβραϊκού μορφωτικού κέντρου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 85 ανθρώπους.
Η Fernandez de Kirchner χρησιμοποιώντας μία ειδική συμφωνία με το Ιράν, επιχείρησε το 2013 να αποκρύψει τις ποινικές ευθύνες Ιρανών στην επίθεση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνούταν μέχρι πρότινος από τον Εισαγγελέα Alberto Nisman, ο οποίος στις 18 Ιανουαρίου βρέθηκε νεκρός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Μάλιστα, την επόμενη ημέρα, 19 Ιανουαρίου, ο Alberto Nisman ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου προκειμένου να παρουσιάσει τα ευρήματά του.
Άλλωστε, κατά τη διάρκεια ερευνών στην οικία του, βρέθηκε προσχέδιο εντάλματος σύλληψης της Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης