Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ασιατικές αγορές εν μέσω κλίματος αβεβαιότητας σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Πτώση στις ασιατικές αγορές εν μέσω κλίματος αβεβαιότητας σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές να διαπραγματεύονται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ εντείνονται, ενώ μετριάζει και η αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για την πρόοδο στο πρόβλημα χρέους της Ευρώπης.
Ειδικότερα, στο Τόκιο με οριακές απώλειες 0,3% έκλεισε ο Nikkei 225 και τις 9.596,74 μονάδες. Στο ίδιο επίπεδο και ο δείκτης Topix που τερμάτισε στο -0,4% και τις 825,51 μονάδες.
Αυτή την ώρα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα ενισχύεται κατά 0,8% στις 2.798 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα και ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX υποχωρούν κατά 0,3%.
Την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν κέρδη, δίνοντας την δική τους "ψήφο εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας και την περαιτέρω ενίσχυση.
Η αισιοδοξία αυτή, όμως, "εξατμίστηκε" σήμερα, μετά τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Ben Bernanke, που δήλωσε ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες, οι οποίοι όμως ίσως συνεχίσουν να επηρεάζουν την αμερικανική οικονομία και το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης