Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρατείνονται για ένα χρόνο οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

ΗΠΑ: Παρατείνονται για ένα χρόνο οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Με εντολή του αμερικανού προέδρου, Barack Obama, παρατείνονται για ένα χρόνο οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας 


Την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για ακόμα έναν χρόνο αποφάσισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ύστερα από απαίτηση του προέδρου της χώρας, Barack Obama.
Ειδικότερα, παρατείνεται για ένα χρόνο η απαγόρευση χορήγησης θεώρησης σε ρώσους αξιωματούχους, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται με την ουκρανική κρίση, ενώ προβλέπεται δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων στις ΗΠΑ.
Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο, μετά την κρίση που ξέσπασε στην Κριμαία και τις αντισυνταγματικές ενέργειες στις οποίες προέβη η ρωσική κυβέρνηση με στόχο την προσάρτησή της, με αποκορύφωμα δε, την εξουσία που παραχώρησε το ρωσικό κοινοβούλιο στον πρόεδρο της Ρωσία, V. Putin, για χρήση βίας στρατιωτικής βίας στην Ουκρανία.
Ο Barack Obama προχώρησε στην λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αναχαίτιση των δυνάμεων της Ρωσίας, καθώς, όπως ανέφερε, αυτές συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Οι κυρώσεις θα είχαν λήξει αυτόματα αν δεν είχε σημειωθεί σύγκρουση μεταξύ φιλορωσικών αυτονομιστών και ουκρανικών κυβερνητικών στρατευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης