Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: Απειλείται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης

tags :
Trichet: Απειλείται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, καθώς κατά τον ίδιο η κρίση χρέους απειλεί να προσβάλει τις τράπεζες.
«Οι προσωπικές μου εκτιμήσεις είναι ότι αναβοσβήνει κόκκινο το σήμα κινδύνου για τις τράπεζες», δήλωσε αργά χθες στη Φρανκφούρτη ο Trichet, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου (ΕΣΣΚ). Το μήνυμα της συνεδρίασης είναι ξεκάθαρο, με τον Trichet να τονίζει χαρακτηριστικά ότι η σχέση μεταξύ χρέους και τραπεζών είναι η πιο σοβαρή απειλή για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Trichet, ο οποίος προεδρεύει του ΕΣΣΚ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι κατά τη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε η κατάσταση στην Ελλάδα, παρά μόνο σχολίασε ότι η ΕΕ κάνει προσπάθειες για να αποφευχθεί η επανάληψη της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 και είχε ως αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δώσουν από 5 τρις δολάρια για να στηρίξουν τότε τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης