Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στις 54,7 μονάδες ο PMI υπηρεσιών τον Φεβρουάριο του 2015

Γερμανία: Στις 54,7 μονάδες ο PMI υπηρεσιών τον Φεβρουάριο του 2015
Στις 53,8 μονάδες ανήλθε ο σύνθετος PMI, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η οικονομία της Γερμανίας είναι «δύο ταχυτήτων» 
Στις 54,7 μονάδες ανήλθε ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Γερμανίας τον Φεβρουάριο του 2015, έναντι της πρώτης εκτίμησης για βελτίωση του δείκτη στις 55,5 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης βελτιώθηκε σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του ίδιου έτους (54 μονάδες), με τον τομέα των υπηρεσιών να συνεχίζει να ενισχύεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 5 μηνών.
Ο κλάδος των υπηρεσιών ανέφερε αύξηση των επενδύσεων και βελτίωση του οικονομικού κλίματος, καθώς και αύξηση των εργαζομένων.
Με τον κλάδο των υπηρεσιών να αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, αυτό που προβλήματίζει τους αναλυτές είναι οι ενισχυόμενες ενδείξεις ότι η οικονομία της Γερμανίας αναπτύσσεται με δύο ταχύτητες, με τον τομέα των υπηρεσιών να εμφανίζει μόνιμα καλύτερες επιδόσεις από αυτόν της μεταποίησης.
Το φαινόμενο αυτό διαφαίνεται και στον σύνθετο PMI, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 53,8 μονάδες, από 53,5 μονάδες, έναντι αρχικής εκτίμησης για βελτίωση στις 54,3 μονάδες.
Η Markit επισημαίνει, ωστόσο, πως παρά τη διαφοροποίηση που παρατηρείται, η οικονομία της χώρας αναμένεται να αυξηθεί με σταθερό ρυθμό και το α' τρίμηνο του 2015.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης