Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Αραβικός Σύνδεσμος εξετάζει τη δημιουργία κοινής αμυντικής δύναμης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους

O Αραβικός Σύνδεσμος εξετάζει τη δημιουργία κοινής αμυντικής δύναμης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους
Η δημιουργία αυτής της δύναμης, υποστηρίζεται, είναι αναγκαία, αν και «συμβολική» ως δείγμα αποτροπής
Τη δημιουργία μιας κοινής αμυντικής δύναμης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, θα εξετάσει κατά τη συνεδρίασή του στα τέλη του Μαρτίου ο Αραβικός Σύνδεσμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας Al Ahram.
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Ahmed Ben Helli, επιβεβαίωσε ότι στη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Μαρτίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, θα συζητηθεί η δημιουργία «μιας ενιαίας αραβικής δύναμης».
Η δημιουργία αυτής της δύναμης, υποστηρίζεται, είναι αναγκαία, αν και «συμβολική» ως δείγμα αποτροπής.
«Η ίδια θα πρέπει να είναι έτοιμη και παρούσα προκειμένου να δείξει συμβολικά ότι οι αραβικές χώρες έχουν αποτρεπτική και ειρηνευτική δύναμη σε περίπτωση σύγκρουσης», επισήμανε.
Υπό αυτή την έννοια, ο Ben Helli σημείωσε ότι μεταξύ των καθηκόντων της δύναμης αυτής είναι «η αντιμετώπιση των απειλών που υπονομεύουν τη σταθερότητα των χωρών της περιοχής και ιδιαίτερα την άνοδο της τρομοκρατίας».
Ο αιγύπτιος πρόεδρος, Abdelfatá al Sisi, έχει υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες τη δημιουργία μιας δύναμης αυτών των χαρακτηριστικών ενώπιον της προέλασης της τρομοκρατικής ομάδας στη Συρία και το Ιράκ και την επέκτασή της σε άλλες χώρες, όπως η Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης