Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Η πτώση της τιμής του πετρελαίου φρενάρει τον πληθωρισμό στις ανεπτυγμένες οικονομίες - Στο 0,5% τον Ιανουάριο

ΟΟΣΑ: Η πτώση της τιμής του πετρελαίου φρενάρει τον πληθωρισμό στις ανεπτυγμένες οικονομίες - Στο 0,5% τον Ιανουάριο
Σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,5%
Η πτώση των τιμών ενέργειας, που προκαλείται από την μείωση των τιμών του πετρελαίου, και σε μικρότερο βαθμό αυτή των τροφίμων, οδήγησαν σε μια επιβράδυνση του πληθωρισμού στις μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες, τονίζει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).
Σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,5% έναντι του 1,1% που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο, επισημαίνει σε σχετική σημερινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.
Οι τιμές ενέργειας υποχώρησαν κατά 12% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2014, έναντι πτώσης 6,3% που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο.
Όσον αφορά τα τρόφιμα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,3%, μειωμένος κατά δύο δέκατα έναντι του Δεκεμβρίου.
Εξαιρουμένων της ενέργειας και των τροφίμων, ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 1,7%.
Ο πληθωρισμός «φρέναρε» σε όλες τις μεγάλες οικονομίες που είναι μέλη του ΟΟΣΑ, εκτός από την Ιαπωνία, όπου διατηρήθηκε σταθερός στο 2,4%.
Για πρώτη φορά από το 2009, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στις ΗΠΑ (0,1%), στη Γερμανία (0,6%) και τη Γαλλία (0,4%), ενώ υποχώρησε και στην Ιταλία (0,6%).
Στον Καναδά αυξήθηκε στο 1% έναντι του 1,5% τον Δεκέμβριο και στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 0,3% από 0,5%.
Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο υποχώρησε στο 0,6% και μεταξύ των χωρών G20 διαμορφώθηκε στο 2,5%, με σημαντική αύξηση του πληθωρισμού σε Ρωσία (14,9%), Ινδία (7,2%) και Βραζιλία (7,1%), ενώ στην Κίνα ενισχύθηκε στο 0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης