Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επέστρεψε στην ανάπτυξη ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο – Στις 51,9 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιταλία: Επέστρεψε στην ανάπτυξη ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο – Στις 51,9 μονάδες ο δείκτης PMI
Με τον ταχύτερο ρυθμό οκτώ μηνών αυξήθηκε η παραγωγή του κλάδου
Στερεή ανάπτυξη στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου καταγράφηκε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία, η οποία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό οκτώ μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, από τη Markit.
Σηματοδοτώντας τη γενικότερη βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών στον κλάδο, ο μεταποιητικός δείκτης ΡΜΙ που καταρτίζει η Markit, διαμορφώθηκε πάνω από το κρίσιμο όριο των 50 μονάδων τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες.
Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 51,9 μονάδες έναντι των 49,9 μονάδων του Ιανουαρίου, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Phil Smith, ο μεταποιητικός δείκτης PMI συνέχισε να κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενισχυόμενος για δεύτερο συνεχή μήνα τον Φεβρουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014.
Στην άνοδο αυτή συνέβαλε η ισχυρή ανάπτυξη των παραγγελιών στο εξωτερικό, ωθούμενες από την υποτίμηση του νομίσματος και τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις σε εξαγωγικές αγορές «κλειδιά», όπως η Γερμανία και η Γαλλία.
Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι εταιρείες του κλάδου ετοιμάζονται για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων τους, ενώ και η απασχόληση αυξήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα.
Τέλος, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, η αύξηση της παραγωγής υποδηλώνει ότι η μεταποίηση θα έχει θετική συμβολή στην ενίσχυση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης