Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη Wall Street

tags :
Έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη Wall Street
Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς η απόφαση της FED να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα οδήγησε τους επενδυτές να λάβουν περισσότερες θέσεις. Με τα σημερινά κέρδη οι αμερικανικοί δείκτες σημειώνουν για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση άνοδο, καταγράφοντας το καλύτερο ανοδικό σερί από τον Αύγουστο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones βρέθηκε στο +0,45%, διαμορφωμένος στις 10.733,67 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 1.166,21 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 0,47% στις 2.389,09 μονάδες.
Ωστόσο, τα κέρδη μειώθηκαν καθώς η Citigroup μείωσε την αξιολόγηση του τραπεζικού κλάδου παγκοσμίως σε neutral από overweight.
«Άλμα» 6,5% σημείωσε η BlackRock, μετά την αναβάθμιση της από τη Credit Suisse Group σε «outperform».
«Ράλι» 3,6% και για τη CIT Group. Η εταιρεία, η οποία έχει θέσει ως επικεφαλής τον John Thain μετά την πτώχευσή της, ανακοίνωσε καθαρά μετά φόρων κέρδη ύψους 3,2 δισ. δολαρίων το δ’ τρίμηνο, ενώ εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων εμφάνισε ζημιές ύψους 1 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «αγγίζει» τα 8,4 δισ. δολάρια, ήτοι 41,99 δολάρια ανά μετοχή.
Τη μεγαλύτερη άνοδο του δείκτη S&P 500 σημείωσε η Massey Energy, η οποία βρέθηκε στο +6,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη Cumberland Resources έναντι του ποσού των 960 εκατ. δολαρίων.
Από την άλλη μεριά, «βουτιά» 30% για τη Blockbuster, καθώς κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης.
Πτώση 0,6% σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, στον απόηχο της πτωτικής πορείας των τιμών ενέργειας, οι οποίες υποχώρησαν 2,9%. Ο δομικός δείκτης τιμών, από τον οποίο εξαιρούνται οι κλάδοι ενέργειας και τροφίμων, σημείωσε αύξηση 0,1%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης