Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύγχυση με τις δηλώσεις Weidmann (Bundesbank) – Απρόβλεπτες οι συνέπειες μιας εξόδου χώρας από το ευρώ αλλά… ελεγχόμενες

Σύγχυση με τις δηλώσεις Weidmann (Bundesbank) – Απρόβλεπτες οι συνέπειες μιας εξόδου χώρας από το ευρώ αλλά… ελεγχόμενες
Οι κίνδυνοι του QE της ΕΚΤ είναι περισσότεροι σε σχέση με τα οφέλη
Απρόβλεπτες κρίνει τις συνέπειες εξόδου μιας χώρας από το ευρώ ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Jens Weidmann, αναφέροντας ωστόσο ότι οι συνέπειες αυτές βραχυπρόθεσμα θα είναι ηπιότερες σε σχέση με μερικά χρόνια πριν.
Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Weidmann επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη πλέον διαθέτει τους μηχανισμούς να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις μιας εξόδου χώρας από τη ζώνη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέπει πλήρως τις συνέπειες.
Αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Weidmann εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, θεωρώντας ότι οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι σε σχέση με τα οφέλη.
Η γερμανική πλευρά έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για τις προοπτικές του QE, εκτιμώντας ότι δεν θα χρειαστεί να στηριχθεί η οικονομία από το πρόγραμμα αυτό για να ενισχυθούν οι δείκτες πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης