Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή των Γερμανών δημοσιογράφων για την εκστρατεία της Bild κατά της Ελλάδας

tags :
Οργή των Γερμανών δημοσιογράφων για την εκστρατεία της Bild κατά της Ελλάδας
Η εκστρατεία της Bild ξεπερνά κατά πολύ τα όρια μίας πολιτικής εκστρατείας, υποστηρίζει η Bild
Την οργή της Ένωσης Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV) προκάλεσε η προκλητική εκστρατεία της εφημερίδας Bild κατά της Ελλάδας.
Η ένωση ζητά να διακοπεί αμέσως.
Ειδικότερα ο Michael Konken επικεφαλής της DJV, αναφέρει ότι :
«Σε κάποιον μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο καμία εφημερίδα δεν πρέπει να εφαρμόζει μία εκστρατεία η οποία ενδέχεται να επηρεάσει πολιτικές αποφάσεις, καθώς αυτό δεν είναι δημοσιογραφία.
«Η εκστρατεία της Bild ξεπερνά κατά πολύ τα όρια μίας πολιτικής εκστρατείας».

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Εκστρατεία υπέρ του «όχι» στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, στο γερμανικό κοινοβούλιο προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία του Eurogroup για την τετράμηνη επέκταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, έχει ξεκινήσει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Η εφημερίδα, με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΟΧΙ: Άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες», καλεί τους αναγνώστες της να τυπώσουν το πρωτοσέλιδο από την ιστοσελίδα της, να τo κρατήσουν στα χέρια τους και να βγάλουν selfie την οποία μετά πρέπει να την στείλουν με mail στην εφημερίδα.
Στο άρθρο τονίζονται οι αμφιβολίες που έχει εκφράσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble για τη διάθεση των Ελλήνων να αποπληρώσουν τα χρέη τους, ενώ υπογραμμίζονται οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι η χώρα θα χρειαστεί τον Ιούλιο και νέα βοήθεια, ενώ σημειώνεται ότι επαναφέρει το θέμα του «κουρέματος» του χρέους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι χρεοκοπημένες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεχθεί ήδη 250 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 80 δισ. ευρώ αφορούν το γερμανικό μερίδιο .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης