Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 20 δισ. ευρώ - «Άστοχη και ακατανόητη» η πρόταση Βαρουφάκη για ελάφρυνση χρέους

FAZ: Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 20 δισ. ευρώ - «Άστοχη και ακατανόητη» η πρόταση Βαρουφάκη για ελάφρυνση χρέους
Ένα είναι σίγουρο, οι διαπραγματεύσεις θα είναι πάρα πολύ δύσκολες, αναφέρει χαρακτηριστικά η FAZ
Επανέρχεται και σήμερα η γερμανική εφημερίδα FAZ με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα 20 δισ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί έως τον Ιούλιο.
«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 20 δισ. ευρώ.
Με την παράταση η Ελλάδα κέρδισε λίγο χρόνο, η Αθήνα όμως χρειάζεται από τον Ιούλιο πολύ περισσότερα χρήματα.
Ένα είναι σίγουρο, οι διαπραγματεύσεις θα είναι πάρα πολύ δύσκολες», αναφέρει χαρακτηριστικά η FAZ, επικαλούμενη πηγές στις Βρυξέλλες.
Η FAZ καυτηριάζει και πάλι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος και πάλι ζήτησε ανακούφιση χρέους την Τετάρτη, μόλις μία ημέρα μετά την έγκριση της λίστας μεταρρυθμίσεων από τους υπουργούς του Eurogroup.
Η επιστολή δεν περιελάμβανε αναφορά στο χρέος, αναφέρει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.
Ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας απέρριψε το αίτημα του Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς το ως «άστοχο και ακατανόητο».
Στο μεταξύ, η εφημερίδα υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Carsten Schneider, εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών για τα δημοσιονομικά στη Γερμανία, ο οποίος δήλωσε ότι «εάν ο στόχος είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, τότε θα πρέπει να υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας σε ένα μέσο διψήφιο ποσό δις».
Ο λόγος, όπως δήλωσε στο περιοδικό Spiegel, είναι το γεγονός ότι, μετά το 6μηνο, που χάθηκε, η άντληση κεφαλαίων από τις αγορές, προκειμένου να αποπληρωθούν ομόλογα που λήγουν, είναι «ουτοπική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης