Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Fed): «Όχι» στην αύξηση των επιτοκίων εντός των επόμενων δύο μηνών

tags :
Yellen (Fed): «Όχι» στην αύξηση των επιτοκίων εντός των επόμενων δύο μηνών
Συνέστησε υπομονή για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής
Το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της Fed εντός των επόμενων δύο μηνών απέκλεισε η Janet Yellen, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής.
Ειδικότερα, η επικεφαλής της Fed συνέστησε υπομονή για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, καθώς εκτίμησε πως είναι απίθανη η επίτευξη των οικονομικών στόχων - προϋποθέσεων για την αύξηση των επιτοκίων - εντός των επόμενων δύο συνεδριάσεων της Fed.
«Εάν η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται, η Fed θα ξεκινήσει να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Χθες, μιλώντας στην Γερουσία, η επικεφαλής της Fed κατέστησε σαφές πως η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να μην τηρήσει κατά γράμμα την προβλεπόμενη «γραμμή» για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
«Η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να συντελεστεί ανά πάσα στιγμή, ανά κάθε συνεδρίαση» τόνισε χαρακτηριστικά η J. Yellen.
«Μία αλλαγή της guidance σηματοδοτεί την ανά πάσα στιγμή αύξηση των επιτοκίων» συμπλήρωσε.
«Η αλλαγή θα αντανακλά τη βελτίωση των συνθηκών της αμερικανικής οικονομίας» σημείωσε εν συνεχεία.
Πάντως, προειδοποίησε πως ο πληθωρισμός ενδέχεται να υποχωρήσει σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, κυρίως λόγω της πτώσης του πετρελαίου.
Ωστόσο, εκτίμησε πως σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, ο πληθωριστικός δείκτης θα ανακάμψει, καταγράφοντας εκ νέου άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης