Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Warren Buffett στη Handelsblatt - Βολιδοσκοπεί επενδυτικές ευκαιρίες στη Γερμανία

Ο Warren Buffett στη Handelsblatt - Βολιδοσκοπεί επενδυτικές ευκαιρίες στη Γερμανία
Έτοιμη να προβεί σε μαζικές εξαγορές στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζεται η Berkshire Hathaway
Θετικά διακείμενος προς τις γερμανικές επιχειρήσεις εμφανίστηκε ο κορυφαίος επενδυτής Warren Buffett σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Ειδικότερα, ο Buffett ανέφερε πως του αρέσουν οι γερμανικές επιχειρήσεις, καθώς προσφέρουν κανονιστική και νομική προστασία στους επενδυτές, αλλά και επειδή ακόμα και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν παγκόσμια εμβέλεια.
Ως παράδειγμα, ο φημισμένος επενδυτής ανέφερε την Detlev Louis Motorrad-Vetriebs, μια γερμανική εταιρεία ειδών και αξεσουάρ για τους μοτοσικλετιστές, την οποία εξαγόρασε η επενδυτική Berkshire Hathaway, που ανήκει στον Buffett, μόλις την περασμένη εβδομάδα.
«Σίγουρα ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε και άλλες γερμανικές επιχειρήσεις τόνισε στην εφημερίδα, ο επενδυτής, ενώ πρόσθεσε πως «η Γερμανία είναι μια σπουδαία αγορά: με μεγάλο πληθυσμό, μεγάλη αγοραστική δύναμη και μεγάλη παραγωγικότητα».
«Μας αρέσει ακόμα το ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο» της Γερμανίας, ανέφερε ο Buffett.
Ο Buffett, ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να πληρώσει σε μετρητά για τις εξαγορές, τόνισε πως η αποδυνάμωση του ευρώ καθιστά καλή ευκαιρία την εξαγορά ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ωστόσο υπογράμμισε πως η συναλλαγματική ισοτιμία δεν είναι αυτή που ωθεί την Berkshire σε εξαγορές στη Γερμανία.
«Απλώς επιθυμούμε την κατοχή περισσότερων καλών επιχειρήσεων στη Γερμανία», δήλωσε ο Buffett, «αυτός είναι ο στόχος μας».
Ως προς τις φήμες που κυκλοφορούν στη Γερμανία, ότι η επενδυτική Berkshire επιθυμεί την εξαγορά της Haribo και της Heidelberger Druckmaschinen, ο Buffett σχολίασε: «Καμιά φορά κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ενδιαφερόμαστε, χωρίς αυτό να είναι αλήθεια», κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για τις ανωτέρω φήμες, καθώς ο Buffett γρήγορα συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στον συνεντευκτή, «αν, όμως, μπορείς να κανονίσεις την συμφωνία θα λάβεις μερίδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης