Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Το ενδεχόμενο ενός Brexit, η μεγαλύτερη οικονομική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η τράπεζα

HSBC: Το ενδεχόμενο ενός Brexit, η μεγαλύτερη οικονομική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η τράπεζα
«Επώδυνη» μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ για την βρετανική οικονομία, αλλά και για την HSBC
«Η κύρια οικονομική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η τράπεζα είναι μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο πρόεδρος της HSBC, Douglas Flint.
O Flint προειδοποίησε για τις επώδυνες συνέπειες ενός Brexit για την τράπεζα και την βρετανική οικονομία, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι ευρωπαϊκές αγορές είναι ιδιάζουσας σημασίας για το βρετανικό εμπόριο, αλλά και πως ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται είναι ευκολότερη διαδικασία εντός της ΕΕ.
Τα σχόλια του προέδρου της HSBC έρχονται λίγο μετά τα αποτελέσματα έρευνας των οικονομολόγων της τράπεζας, οι οποίοι κατέληξαν πως η Βρετανία πρέπει να μείνει στην ΕΕ.
Νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που κρύβει ένα Brexit και το ανώτερο στέλεχος της Goldman Sachs, Micahel Sherwood, ο οποίος είχε μάλιστα προβλέψει πως σε περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα.
Σημειώνεται ότι το Brexit είναι το «καυτό προεκλογικό ζήτημα» στη χώρα, με τον νυν πρωθυπουργό και υποψήφιο στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου να έχει υποσχεθεί ότι θα διενεργηθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ και τον λαό να εμφανίζεται διχασμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης