Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Την καλύτερη επίδοση του 2015 καταγράφει το χρηματιστήριο της…Ρωσίας!

Goldman Sachs: Την καλύτερη επίδοση του 2015 καταγράφει το χρηματιστήριο της…Ρωσίας!
Ο δείκτης Micex βρίσκεται αυτή την στιγμή στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011
Την καλύτερη επίδοση για το 2015, με δεδομένα έως τις 16/2/2015, καταγράφει, απροσδόκητα για πολλούς, το χρηματιστήριο της Ρωσίας, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs με τον δείκτη Micex να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011!
Σημειώνεται πως έχει καταγράψει συνολικά αύξηση της τάξεως του 28%, επισκιάζοντας τα ανοδικά ράλι που έχουν καταγραφεί σε ευρωπαϊκές αγορές, με πολλές από αυτές να σημειώνουν αυξήσεις μεγαλύτερες του 10%, αλλά και την μετριοπαθή πορεία του S&P 500, ο οποίος έχει αυξηθεί με ποσοστό μικρότερο του 2%.
Στην δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman Sachs, βρίσκεται ο δείκτης Tadawul του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας, με αύξηση περίπου 14%, ενώ ακολουθεί ο δείκτης OMX της Σουηδίας, με κέρδη κοντά στο 12,5%.
Σημειώνεται πως αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, το χρηματιστήριο της Ρωσίας θα αγγίξει σύντομα τα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, παρά το γεγονός ότι «μια βαθειά ύφεση είναι σχεδόν αναπόφευκτη για τη χώρα».
Οι μετοχές του Micex φαίνεται ότι απορρόφησαν τους κραδασμούς του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές θα φαίνεται να αποθαρρύνονται από τις υποβαθμίσεις του ρωσικού χρέους από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Τέλος, ως προς τα ελληνικά δεδομένα αξίζει να αναφερθεί ότι το ελληνικό ζρηματιστήριο εμφανίζεται να έχει καλύτερη επίδοση από αυτή του δείκτη S&P 500, αλλά και του Topix της Ιαπωνίας και του Kospi της Νοτίου Κορέας.
 
best perofming stock exchanges 2015



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης