Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Συρρίκνωση 17% καταγράφηκε στα προ φόρων κέρδη του 2014 – Ανήλθαν στα 18,7 δισ. δολάρια

tags :
HSBC: Συρρίκνωση 17% καταγράφηκε στα προ φόρων κέρδη του 2014 – Ανήλθαν στα 18,7 δισ. δολάρια
Διαψεύστηκαν επί τα χείρω οι εκτιμήσεις
Στα 18,68 δισ. δολάρια υποχώρησαν τα προ-φόρων κέρδη της HSBC το 2014, μειωμένα κατά 17% από τα 22,565 δισ. δολάρια το 2013.
Η τράπεζα εκτιμά πως η συρρίκνωση των κερδών της οφείλεται στα χαμηλά κέρδη από τις πωλήσεις μιας σειράς θυγατρικών της, σε μια σειρά από πρόστιμα και νομικά έξοδα, αλλά και στο κόστος αποζημιώσεων των πελατών της στη Βρετανία.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν πως τα προ φόρων κέρδη θα υποχωρούσαν κατά 7% σε ετήσια βάση, στα 21 δισ. δολάρια, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω.
Το λειτουργικό κόστος της τράπεζες ανήλθε στα 37,854 δισ. δολάρια, από 35,7 δισ. το 2013, αυξημένα κατά 6,1%, κυρίως λόγω της αύξησης των ρυθμιστικών δαπανών και των δαπανών συμμόρφωσης.
Η τράπεζα αναφέρεται και στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την ελβετική θυγατρική της, τονίζοντας για ακόμα μία φορά πως «Λυπάται βαθιά και ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά και τις αποτυχίες συμμόρφωσης που εντοπίστηκαν, οι οποίες ήταν κατά παράβαση των δικών της πολιτικών, καθώς και των προσδοκιών της».
Πρόσθεσε ακόμα πως επιθυμεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ εν γνώσει της δραστηριότητες με τους πελάτες της, με στόχο να αποφύγουν φόρους ή να χρησιμοποιούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα για τη διάπραξη οικονομικού εγκλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης