Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ο ηγέτης Kim Jong Un κάλεσε σε «πολεμική ετοιμότητα» τον στρατό της χώρας

Βόρεια Κορέα: Ο ηγέτης Kim Jong Un κάλεσε σε «πολεμική ετοιμότητα» τον στρατό της χώρας
Ενόψει των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων, που διεξάγουν από κοινού αμερικανικές και νοτιοκορεατικές στρατιωτικές δυνάμεις
Σε «πολεμική ετοιμότητα» κάλεσε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Kim Jong Un, τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, στα πλαίσια μιας «ιστορικής», όπως χαρακτηρίστηκε από τα επίσημα βορειοκορεατικά Μέσα, ομιλίας του ενώπιον της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.
Ο Kim Jong Un προέβη σε αυτήν την ομιλία ενόψει των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγουν από κοινού οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις.
Αναλυτικότερα, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας διέταξε τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να προετοιμαστούν ως αν σε πόλεμο, τονίζοντας ειδικότερα, πως ο στρατός πρέπει να προετοιμαστεί «προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου που θα κηρύξει ο εχθρός».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, διεξήχθη στη Βόρεια Κορέα στρατιωτική άσκηση, με υποθετικό σενάριο την επίθεση εναντίον νήσου της Νότιας Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα, η οποία μάλιστα διεξήχθη υπό την επίβλεψη του βορειοκορεάτη ηγέτη.
Όπως κάθε χρόνο, η ένταση κλιμακώνεται πριν από τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ- Νοτίου Κορέας που αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές Μαρτίου.
Σημειώνεται, πάντως, πως τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Νότια Κορέα επιμένουν πως τα ετήσια κοινά γυμνάσια έχουν αμυντική φύση, ωστόσο η Βόρεια Κορέα επιμένει να τα αποκαλεί «προκλητικές πρόβες πιθανής εισβολής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης