Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής εμπλέκεται ο διευθύνων σύμβουλος, Stuart Gulliver

HSBC: Σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής εμπλέκεται ο διευθύνων σύμβουλος, Stuart Gulliver
Η HSBC εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Gulliver είναι φορολογικά ενήμερος
Σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής εμπλέκεται ο διευθύνων σύμβουλους της HSBC, Stuart Gulliver, καθώς σύμφωνα με αρχεία της περιόδου 2005-2007, τα οποία διέρρευσαν, ο CEO της τράπεζας διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία.
Ειδικότερα, ο Gulliver εμφανίζεται να διατηρεί κρυφό λογαριασμό μέσω της εταιρείας Panamanian στην HSBC Ελβετίας, ύψους 5 εκατ. στερλινών, ενώ σημειώνεται ως φορολογική έδρα το Hong Kong.
Η είδηση έρχεται ως άλλο ένα χτύπημα στην θυγατρική της Ελβετίας, την ώρα μάλιστα, που ο ίδιος ο Gulliver έχει υποσχεθεί ότι θα προβεί σε αναμόρφωση της τράπεζας, για να αποφεύγονται και τέτοια συμβάντα.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Gulliver εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά «ειλικρινά συγγνώμη», ενώ επισημαίνει ότι η τράπεζα, της οποίας διατελεί CEO από το 2011, δεν είχε τους ίδιους κανόνες λειτουργίας την περίοδο εκείνη.
Από την άλλη και η ίδια η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι από το 2003, όταν μετακινήθηκε από το Hong Kong στην Βρετανία, ο Gulliver είναι φορολογικά ενήμερος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης