Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Νέα έκδοση «πράσινων ομολόγων», ύψους 600 εκατ. δολαρίων

Παγκόσμια Τράπεζα: Νέα έκδοση «πράσινων ομολόγων», ύψους 600 εκατ. δολαρίων
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει διαθέσει στην αγορά «πράσινα ομόλογα» συνολικού ύψους 8 δισ. δολαρίων
Σε νέα έκδοση 10ετών ομόλογων ύψους 600 εκατ. δολαρίων προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, με σταθερή απόδοση 2,215%.
Τα «πράσινα ομόλογα» έχουν σχεδιαστεί με στόχο να συγκεντρώσουν κεφάλαια από περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες επενδύσεις, ήτοι επενδύσεις που αφορούν στην αειφόρο ανάπτυξη και την οικολογία.
Από το 2008 όταν άρχισε να εκδίδει «πράσινα ομόλογα», η Παγκόσμια Τράπεζα έχει συνολικά εκδώσει ομόλογα αξίας 8 δισ. δολαρίων, σε 80 διαφορετικές δημοπρασίες και 18 διαφορετικά νομίσματα.
Έχει διαπιστωθεί μία απρόσμενη επιθυμία για επενδύσεις με κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα, δεδομένης της επιδείνωσης των περιβαλλοντικών συνθηκών παγκοσμίως.
Οι «αρχές» των πράσινων ομολόγων, αναγνωρίζουν αρκετές ευρύτερες κατηγορίες πράσινων έργων, μεταξύ των οποίων ανανεώσιμη ενέργεια, ενεργειακή αποδοτικότητα (με αποδοτικότητα κτηρίων), βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και χρήση γης (με υλοτομία και γεωργία), βιοποικιλότητα και καθαρή μεταφορά ύδατος.
Η έκδοση «πράσινων ομολόγων» έχει παρουσιάσει μια απότομη αύξηση, με την αγορά «πράσινων ομολόγων» ενισχυμένη κατά 50% και την συνολική αξία των εκδόσεων στα 36,6 δισ. δολάρια μόλις το 2014.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Deutsche Bank σχεδιάζει την επένδυση 1 δισ. ευρώ στο «πράσινο χαρτοφυλάκιό» της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης