Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1990 αυξήθηκε η φτώχεια στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης

Γερμανία: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1990 αυξήθηκε η φτώχεια στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης
Το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών ολοένα διευρύνεται, σύμφωνα με σχετική έρευνα
Το επίπεδο της φτώχειας στην Γερμανία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990, όταν και είχε γίνει η ενοποίηση της χώρας, ενώ το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων ολοένα διευρύνεται.
Περίπου 12,5 εκατ. πολίτες της Γερμανίας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα έρευνας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν το 2013.
Σημειώνεται ότι το 2012 οι πολίτες που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας υπολογίζονται σε 12,1 εκατ., ενώ μόλις σε ένα χρόνο προστέθηκαν ακόμα 400 χιλ.!
«Η φτώχεια στη Γερμανία δεν ήταν ποτέ σε τόσο υψηλό επίπεδο και η ανισότητα μεταξύ των περιφερειών τόσο βαθιά όσο σήμερα», ανέφερε ο επικεφαλής του Paritätische Gesamtverband, Ulrich Schneider, της ένωσης για την κοινωνική πρόνοια, που συνέταξε την έκθεση.
Παρά την ισχυρή οικονομία της χώρας, που βασίζεται εν πολλοίς στη δυναμική εξαγωγική της δραστηριότητα, το χάσμα μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και μεταξύ των πλούσιων και φτωχών περιοχών της χώρας, μεγαλώνει, ανέφερε, επίσης, ο Schneider.
Τέλος, πρόσθεσε ότι σημειώνεται μια πλήρης αποσύνδεση της πορείας της γερμανικής οικονομίας, με το επίπεδο της φτώχειας, καθώς ακολουθούν από ότι δείχνουν τα στοιχεία αντίθετη πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης