Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Κανένα πρόβλημα έως τώρα στην αγορά ομολόγων - Στο 2% ο στόχος για τον πληθωρισμό το 2015

Kuroda (BoJ): Κανένα πρόβλημα έως τώρα στην αγορά ομολόγων - Στο 2% ο στόχος για τον πληθωρισμό το 2015
«Δεν νομίζω ότι η ποσοτική και ποιοτική χαλάρωση (QQE) θα προκαλέσει προβλήματα στην αγορά ομολόγων, αλλά την παρακολουθούμε στενά, δήλωσε ο ιάπωνας κεντρικός τραπεζίτης
Δεν προκαλούνται προβλήματα στην αγορά μέσω των επιθετικών μαζικών αγορών κρατικών ιαπωνικών ομολόγων, σημείωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, σήμερα, Παρασκευή.
Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής, ο ιάπωνας κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν βλέπων κανένα πρόβλημα σχετικά με την εφαρμογή της ποσοτικής και ποιοτικής χαλάρωσης».
Με την απορρόφηση σχεδόν του συνόλου του νέου κρατικού χρέους στη δευτερογενή αγορά κάθε μήνα, η Bank of Japan διατήρησε τα μακροπρόθεσμα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και παράλληλα μείωσε τη ρευστότητα στην αγορά ομολόγων.
«Σε αυτό το σημείο, δεν νομίζω ότι η ποσοτική και ποιοτική χαλάρωση (QQE) θα προκαλέσει προβλήματα στην αγορά ομολόγων», σημείωσε, για να προσθέσει ωστόσο ότι «παρακολουθούμε στενά την αγορά».
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε ένα επιθετικό πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας τον Απρίλιο του 2013, με στόχο να ξεπεράσει τον χρόνιο αποπληθωρισμό και με στόχο σε δύο χρόνια από τότε, δηλαδή το 2015, ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 2%.
Βεβαίως, η κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου πέρυσι έθεσε εν αμφιβόλω την προοπτική επίτευξης του στόχου αυτού στο χρονικό πλαίσιο των δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης