Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των ανεπτυγμένων χωρών στο δ' τρίμηνο του 2014

tags :
ΟΟΣΑ: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των ανεπτυγμένων χωρών στο δ' τρίμηνο του 2014
Το ΑΕΠ των χωρών μελών του Οργανισμού αυξήθηκε κατά 0,5%
Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των ανεπτυγμένων οικονομιών το τέταρτο τρίμηνο του 2014, όταν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των χωρών μελών του ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 0,5%, μια ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ανέφερε σήμερα ο Οργανισμός.
Μεταξύ των επτά κυριότερων οικονομιών του κόσμου, τη μεγαλύτερη επιβράδυνση παρουσίασαν οι ΗΠΑ, με το ΑΕΠ να αυξάνεται το τέταρτο τρίμηνο του 2014 κατά 0,7%, έναντι ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά 1,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, δύο μονάδες λιγότερο έναντι του τρίτου τριμήνου, σημειώνει ο ΟΟΣΑ.
Η Ιαπωνία, ωστόσο, είδε να επιταχύνεται η οικονομική της ανάπτυξη, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,6%, σε αντίθεση με την πτώση 0.6% που είχε καταγραφεί το τρίτο τρίμηνο του 2014.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επίσης, καταγράφηκαν σημάδια ανάκαμψης, αν και μετριοπαθή, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,4%, όπως και στην Ευρωζώνη, που το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η οικονομία της περιοχής αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3%.
Ύστερα από δύο τρίμηνα άτονης οικονομικής δραστηριότητας, το τελευταίο τρίμηνο του 2014 η Γερμανία ξανάγινε η λοκομοτίβα της Ευρώπης με άνοδο 0,7% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τη Γαλλία, η οικονομία της οποίας αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,1% και ύστερα από αύξηση 0,3% που είχε παρουσιάσει το τρίτο τρίμηνο του 2014.
Η Ιταλία για δέκατο τέταρτο μήνα εξακολούθησε να μην παρουσιάζει ανάπτυξη, αν και απέφυγε την αρνητική ανάπτυξη (-0,1% το γ' τρίμηνο του 2014).
Αν τα στοιχεία αυτά συγκριθούν με εκείνα του τετάρτου τριμήνου του 2013, η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο σύνολο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, μέλη του οποίου είναι οι κυριότερες αναπτυγμένες οικονομίας, διαμορφώθηκε στο 1,8%, με αυξημένες επιδόσεις σε ετήσια βάση για το Ηνωμένο Βασίλειο (+2,7%) και τις ΗΠΑ (+2,5%).
Στη Γερμανία η ανάπτυξη του ΑΕΠ διαμορφώνεται στο 1,5%, στη Γαλλία 0,2% και στην Ιταλία, αντιθέτως, συρρίκνωση 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης