Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Obama προς Μουσουλμάνους: Μην αφήνετε την ISIS να διαστρεβλώνει την εικόνα του ισλαμισμού

B. Obama προς Μουσουλμάνους: Μην αφήνετε την ISIS να διαστρεβλώνει την εικόνα του ισλαμισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην έξαρση του τζιχαντισμού, ωστόσο απέρριψε την θεωρία ότι η Δύση επιθυμεί την καταστολή του Ισλάμ

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με το Ισλάμ, είμαστε σε πόλεμο με τους ανθρώπους που διαστρεβλώνουν την εικόνα του ισλαμισμού», δήλωσε κατηγορηματικά ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, στα πλαίσια συνόδου κορυφής στον Λευκό Οίκο, με επίκεντρο το φαινόμενο του θρησκευτικού εξτρεμισμού.
Ο Obama προέβη σε δαιχωρισμό του ισλαμισμού στο σύνολό του, από την εξτρεμιστική οργάνωση ISIS που έχει σπέρει τον θάνατο στην Μέση Ανατολή, ενώ κάλεσε τους μουσουλμάνους να μην δέχονται να τους προσδιορίζει με τις πράξεις της η ISIS.
«Με την προπαγάνδα ότι η Αμερική και η Δύση γενικότερα, τάσσονται κατά του Ισλάμ, καταφέρνει το κράτος να μυήσει νέους ανθρώπους στην μάχη και τον εξτρεμισμό.
Ακριβώς όπως οι δυτικοί ηγέτες απορρίπτουν την ιδέα ότι μια ISIS αντιπροσωπεύει ολόκληρο το Ισλάμ, έτσι μουσουλμάνοι ηγέτες πρέπει να απομακρυνθούν από την ιδέα ότι τα έθνη του δυτικού κόσμου είναι αποφασισμένα να καταστείλουν το ισλαμικό κράτος», πρόσθεσε ο Obama.
Aνέφερε, επίσης, πως τέτοιες εξτρεμιστικές δράσεις της Isis όπως οι αιματηρές επιθέσεις στην Γαλλία και άλλες χώρες, αναγκάζουν τους ίδιους τους μουσουλμάνους παγκοσμίως να απορρίψουν την ιδεολογία του Ισλάμ.
«Η Isis σκοτώνει πολύ περισσότερους μουσουλμάνους από ότι μη μουσουλμάνους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Επαίνεσε επίσης, τις γενιές μουσουλμάνων που με αφοσίωση έχουν υπηρετήσει το αμερικανικό έθνος και έχουν επιτύχει και ξεχωρίσει στη χώρα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης