Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sinn (Ifo): Η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή - Ας το πάρουν απόφαση οι Ευρωπαίοι

tags :
Sinn (Ifo): Η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή - Ας το πάρουν απόφαση οι Ευρωπαίοι
Η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί τη δραχμή, η οποία θα συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας της χώρας, ανέφερε ο Sinn
Οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να «αντιμετωπίσουν την αλήθεια», σύμφωνα με τον κορυφαίο γερμανό οικονομολόγο Hans-Werner Sinn του ινστιτούτου Ifo.
Η χώρα έχει χρεοκοπήσει και χρειάζεται να υποβληθεί σε μια υποτίμηση, προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, πρόσθεσε.
Μιλώντας στο δίκτυο CNBC ο Sinn ανέφερε ότι "πρέπει να δεχτούμε ότι ως πιστωτές πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να μειώσουν την επιβάρυνση για τον ελληνικό λαό.
Υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί τη δραχμή, η οποία θα συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας της χώρας.
Για παράδειγμα, η Ελλάδα θα σταματήσει την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς με τη χρήση της δραχμής οι εισαγωγές θα είναι πιο ακριβές.
Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές θα αγοράζουν από τους Έλληνες αγρότες τα προϊόντα που υπάρχουν, έτσι θα υπάρξουν περισσότερες θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα.
"Επίσης, οι τουρίστες θα αφήσουν την Τουρκία και θα πηγαίνουν στην Ελλάδα", ανέφερε ο Sinn.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι Έλληνες που έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, λόγω των φόβων περί ελέγχων κεφαλαίου θα ήταν πιο πρόθυμοι να τα φέρουν πίσω στη χώρα και να αγοράσουν φθηνότερα ακίνητα.
Αυτό θα οδηγήσει σε μια έκρηξη της αγοράς ακινήτων και ενδεχομένως μια ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο, ανέφερε ο πρόεδρος του Ifo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης