Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carlsberg: Περικόπτει τα κόστη μετά την πτώση κατά 78% των καθαρών κερδών το δ' τρίμηνο του 2014

tags :
Carlsberg: Περικόπτει τα κόστη μετά την πτώση κατά 78% των καθαρών κερδών το δ' τρίμηνο του 2014
Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από την αδυναμία του ρωσικού νομίσματος
Σε περικοπές κόστους θα προχωρήσει η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, η οποία δραστηριοποιείται στη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να μετριάσει τον σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη της από την αδυναμία του ρουβλίου, καθώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη μειωμένα περίπου κατά 78% για το δ' τρίμηνο του 2014.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε την αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου της, Jorgen Buhl Rasmussen και την αντικατάστασή του από την Cees't Hart από τον Ιούνιο του 2015.
Η τέταρτη σε μέγεθος ζυθοποιία ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν στα 278 εκατ. κορόνες Δανίας έναντι των 1,35 δισ. κορόνων που είχε παρουσιάσει το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Σημειώνεται ότι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα υποχωρούσαν λιγότερο και συγκεκριμένα στα 981 εκατ. κορόνες.
Η Carlsberg, το 27% των πωλήσεων της οποίας προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη, σημείωσε ότι ενώ αναμένει η Δυτική Ευρώπη και η Ασία να συνεχίσουν να αναπτύσσονται θετικά, η εκτιμώμενη πτώση του ΑΕΠ και η υποτίμηση των νομισμάτων σε Ρωσία και Ουκρανία θα ασκήσουν ιδιαίτερη πίεση στα αποτελέσματα της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης