Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Parisien: Τελεσίγραφο της Ευρώπης στην Ελλάδα – Πιθανή μια συμφωνία

Le Parisien: Τελεσίγραφο της Ευρώπης στην Ελλάδα – Πιθανή μια συμφωνία
Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τους κινδύνους ενός Grexit τόσο για την Ελλάδα όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, σημειώνει ο καθηγητής Δ. Ουζουνίδης
Στην κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης αναφέρεται άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, με τίτλο «Η Ευρώπη έθεσε τελεσίγραφο στην Ελλάδα».
Όπως σημειώνεται, η Ευρώπη παρέμεινε σταθερή στις θέσεις της, θέτοντας τελεσίγραφο στη χώρα μέσα σε μια εβδομάδα να αποδεχθεί παράταση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο λήγει στα τέλη του μήνα.
Η συμφωνία που προτείνεται από τις υπόλοιπες 18 χώρες μέλη της Ευρωζώνης στους Έλληνες είναι απλή: πρώτα η Ελλάδα να συμφωνήσει με τις απαιτήσεις μας και εν συνέχεια να συζητηθούν οι δυνατότητες διευκόλυνσης.
Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης οδήγησε σε αδιέξοδο, με δυνητικά δραματικές συνέπειες.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays, Philippe Gudin, είναι ολοένα και περισσότερο ανήσυχος και προσθέτει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει παγιδευτεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των ελλήνων λαό του, ενώ και η Ευρώπη παραμένει σταθερή στις θέσεις της.
«Παρά το γεγονός ότι το σενάριο αυτό είναι καταστροφικό, βρισκόμαστε στο χείλος μιας ελληνικής εξόδου από τη ζώνη του ευρώ», ενώ επισημαίνει και τον κίνδυνο αυτό να αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες.
Όπως σημειώνει ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Littoral Côte d'Opale, Δημήτρης Ουζουνίδης, «η κάθε πλευρά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο» και προσθέτει ότι είναι πιθανή μια ελληνική έξοδος, «αλλά η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τους κινδύνους από μια τέτοια έκβαση τόσο για τη χώρα όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης