Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με δικαστική εντολή μπαίνει φρένο στην μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού νόμου

tags :
ΗΠΑ: Με δικαστική εντολή μπαίνει φρένο στην μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού νόμου
Έχοντας στο πλευρό του 26 πολιτείες των ΗΠΑ, δικαστής στο Texas, εξέδωσε ένταλμα για την προσωρινή αναστολή του σχεδίου Obama για το μεταναστευτικό
Με δικαστικό ένταλμα μπαίνει φρένο στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στο μεταναστευτικό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
Τον Νοέμβριο του 2014 ο B. Obama προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όταν ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει στην απέλαση των 5 εκατ. ανθρώπων που διαμένουν στις ΗΠΑ παράνομα και στους οποίους ήθελε να παραχωρήσει προσωρινή άδεια παραμονής, ενέργεια που «παγώνει» σύμφωνα με την πρόσφατη δικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με την πρόταση του B. Obama, oι παράνομοι μετανάστες θα είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν προσωρινή παραμονή και να λάβουν άδεια εργασίας για τρία χρόνια εάν δηλώνονταν κανονικά στις αρμόδιες αρχές, υπέβαλαν τα βιομετρικά τους δεδομένα και το ιστορικό τους και πλήρωναν τα ειδικά τέλη, ενώ η απέλαση θα ίσχυε μόνο για αυτούς που κρίνονταν επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια.
Ο δικαστής στο Texas, έχοντας σύμμαχο τις 26 πολιτείες, δήλωσε πως ο Obama έχει αποτύχει να συμμορφωθεί με τους νόμους που διέπουν το αμερικανικό σύστημα ενώ ο γενικός εισαγγελέας στο Texas, αναφέρθηκε σε ένα πρώτο βήμα για να τιθασεύσουν την ανομία του Προέδρου.
Η απόφασή του Obama, είχε εξοργίσει τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά βρήκε και φανατικούς υποστηρικτές στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης των μεταναστών και προστασίας αυτών και των οικογενειών τους.
Η υπόθεση αναμένεται να ανοίξει ξανά.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης