Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Διατηρείται η οικονομική άνθηση στη Γερμανία και το 2015

Bundesbank: Διατηρείται η οικονομική άνθηση στη Γερμανία και το 2015
Η ιδιωτική κατανάλωση αποτελεί το μεγαλύτερο στήριγμα για την ανάπτυξη, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας
Διατηρείται η οικονομική άνθηση της Γερμανίας, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας, Bundesbank, η οποία τονίζει ότι η ιδιωτική κατανάλωση αποτελεί το μεγαλύτερο στήριγμα για την ανάπτυξη της χώρας.
Στη μηνιαία αναφορά της για τον Φεβρουάριο, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Δευτέρα, η Bundesbank σημειώνει ότι «λαμβανομένης υπόψη της βελτίωσης που καταγράφηκε στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη που άρχισε τον Νοέμβριο είναι ξεκάθαρη η ταχύτητα και η δύναμη με τις οποίες αυξήθηκε η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία στα τέλη του 2014».
Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2014 κατά 0,7%, έναντι του τρίτου τριμήνου του ιδίου έτους.
«Βραχυπρόθεσμα, η ιδιωτική κατανάλωση είναι το κυριότερο στήριγμα της βελτίωσης» που έχει καταγραφεί, σημειώνουν οι οικονομολόγοι της τράπεζας.
Η πτώση των τιμών ενέργειας, μετά τη σημαντική πτώση της τιμής του πετρελαίου, συμβάλλει επίσης στην οικονομική ώθηση, καθώς οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν λιγότερα για βενζίνη και θέρμανση και έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο εισόδημα.
Παράλληλα, η γερμανική οικονομία επωφελείται από την υποτίμηση του ευρώ, που αυξάνει τις εξαγωγικές ευκαιρίες της Γερμανίας εκτός της ζώνης του ευρώ και μπορεί να αυξήσει τις επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό και βιομηχανικά κτήρια.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης