Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περού: Η πετρελαϊκή Pluspetrol αποσύρει τις εργασίες της λόγω βίαιων διαδηλώσεων

tags :
Περού: Η πετρελαϊκή Pluspetrol αποσύρει τις εργασίες της λόγω βίαιων διαδηλώσεων
Οι εντάσεις ανάμεσα στην εταιρεία και του ιθαγενείς διαμαρτυρόμενους κράτησαν 4 συνεχόμενες ημέρες, ενώ ένα νεαρός διαδηλωτής έχασε τη ζωή του
Η Pluspetrol, πετρελαϊκή εταιρεία από την Αργεντινή, με δραστηριότητες σχετιζόμενες με την αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την περιοχή του Περού μετά από βίαιες διαδηλώσεις.
Οι διαδηλώσεις κράτησαν 4 ημέρες, ενώ ένας 25χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του.
Η κυβέρνηση του Περού ανάγκασε, ουσιαστικά, την Pluspetrol, να διακόψει τις ερευνητικές εργασίες της καθώς οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την μόλυνση των υδάτων, πήραν τεράστιες διαστάσεις.
Η πετρελαϊκή εταιρεία αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία για μόλυνση των υδάτων και του εδάφους, υποστηρίζοντας πως προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την νομιμότητα των ερευνητικών εργασιών, ενώ ισχυρίζεται ότι έλαβε και την συγκατάθεση 2 χιλ. αγροτών της περιοχής.
Την τελευταία δεκαετία, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες διαδηλώσεις στην χώρα του Αμαζονίου, σε περιοχές όπου δρουν και επιχειρούν εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου και μεταλλευτικής έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης