Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Αύξηση 0,3% στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης το δ' τρίμηνο του 2014

Eurostat: Αύξηση 0,3% στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης το δ' τρίμηνο του 2014
Στην Ευρώπη των 28 το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 0,4%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία
Κατά 0,3% φαίνεται ότι ενισχύθηκε η οικονομία της Ευρωζώνης το δ’ τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Οριακά ταχύτερα αναπτύχθηκε η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ίδιο διάστημα, κατά 0,4%.
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,9% και κατά 1,3%, σε Ευρωζώνη και ΕΕ αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα αυξανόταν κατά 0,25 σε μηνιαία και κατά 0,8% σε ετήσια βάση, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα βελτίω.
Σημειώνεται πως συνολικά, βάσει πάντα των προκαταρκτικών στοιχείων, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης ενισχύθηκε συνολικά το 2014 κατά 0,9%, ενώ της ΕΕ κατά 1,4%.
Η συνολική οικονομική ανάπτυξη έλαβε ώθηση από την πορεία της οικονομίας στη Γερμανία, αλλά και σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Πορτογαλία, όπου το ΑΕΠ ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Από την άλλη πλευρά η Ιταλία, η Αυστρία και η Γαλλία είχαν τις χειρότερες επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2014, συγκρατώντας την συνολική ανάπτυξη σε χαμηλά επίπεδα.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη και η καταναλωτική δαπάνη έχει ενισχυθεί, ελέω αποπληθωρισμού, τον οποίο ωστόσο δεν «εκτιμά» η ΕΚΤ, η οποία έλαβε μέτρα για την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή.
Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η οικονομία της Ευρωζώνης το τρέχον έτος, με πολλούς διαφορετικούς παράγοντες να ασκούν πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης