Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η Ευρωζώνη δεν έχει ανακάμψει - «Ναι» στις οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Juncker: Η Ευρωζώνη δεν έχει ανακάμψει - «Ναι» στις οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Ο κύριος στόχος του J.C. Juncker εδράζεται στην περαιτέρω ενοποίηση
Το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε στους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C. Juncker.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέπτυξε τις ιδέες και τις προτάσεις του για την Ευρώπη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους Financial Times, ο J.C. Juncker μοίρασε μία οκτασέλιδη σύνοψη των προτάσεών του στους ηγέτες της Ε.Ε.
Σύμφωνα με το οκτασέλιδο έντυπο, ο κύριος στόχος του J.C. Juncker εδράζεται στην περαιτέρω ενοποίηση, στα πρότυπα της Ευρωζώνης και στην καταπολέμηση του αντι-ευρωπαϊκού αισθήματος σε αρκετά κράτη – μέλη.
Όσον αφορά την αποτυχία των μέχρι στιγμής προσπαθειών ενοποίησης της Ε.Ε., ο πρόεδρος της Κομισιόν απέδωσε την ευθύνη στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.
«Η Ευρωζώνη δεν έχει ανακάμψει ακόμη, θέτοντας εμπόδια στην περαιτέρω ενοποίηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάθεση ενός πλήρους προγράμματος μεταρρυθμίσεων στη Σύνοδο του Ιουνίου, με στόχο την εκπλήρωση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Επίσης, κατέστησε αναγκαία την άμεση υλοποίηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, καθώς οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι αρκετά θετικές.
«Η ανανέωση της πολιτικής συναίνεσης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστά άμεση προτεραιότητα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έθεσε το ζήτημα δημιουργίας ενός ενιαίου προϋπολογισμού και ενός νέου Κοινοβουλίου, αποκλειστικά για τις χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης