Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renault: Στα 1,9 δισ. ευρώ βελτιώθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2014

tags :
Renault: Στα 1,9 δισ. ευρώ βελτιώθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2014
Με την ευρωπαϊκή αγορά να λειτουργεί σαν τονωτική «ένεση» στις πωλήσεις της Renault, η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2014 ξεπερνούν κάθε προσδοκία
To καθαρό κέρδος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας «σκαρφάλωσε» στα 1,9 δισ. ευρώ, από τα 586 εκατ. που είχε σημειώσει το 2013.
Η πολιτική μείωσης κόστους αφενός και η ισχυροποιημένη αγορά της Ευρώπης αφετέρου συντέλεσαν στην εξέλιξη αυτή, δίνοντας μια ανάσα στην αυτοκινητοβιομηχανία μετά από μια 6ετή συνεχή πτώση στις πωλήσεις.
Σε ευρύτερο πλαίσιο, η Βραζιλία και η Ρωσία, η δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Renault αντίστοιχα, συνέχισαν την πτωτική τάση στα οικονομικά μεγέθη, πράγμα αναμενόμενο καθώς η αγορά αυτοκινήτου έρχεται σε συνάρτηση με την συνολική οικονομική πορεία των χωρών αυτών, που συνεχίζουν να υποφέρουν από την ύφεση.
Όπως δηλώνει ο CEO της Renault, C. Ghosn, οι αυξημένες πωλήσεις στην Ευρώπη κατάφεραν να ισορροπήσουν την «πανωλεθρία» των πωλήσεων σε Ρωσία, Βραζιλία και Αργεντινή.
H Renault έχει εκφράσει τα σχέδια της, να επεκταθεί στις αναδυόμενες αγορές, θέτοντας νέους στόχους, με την Ινδία να αποτελεί πόλο έλξης καθώς θεωρείται μια αγορά που θα αποδώσει πολλά τα επόμενα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης