Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Διήμερη απεργία ανακοίνωσε η γερμανική ένωση πιλότων για την αεροπορική

Lufthansa: Διήμερη απεργία ανακοίνωσε η γερμανική ένωση πιλότων για την αεροπορική
Τα δικαιώματα τους για τις ίσες παροχές συνταξιοδότησης και την μεσολάβηση στην χαμηλού-κόστους εταιρική πολιτική, διεκδικούν οι πιλότοι της Lufthansa
Την διήμερη απεργία που ξεκινά το βράδυ της Τετάρτης μέχρι την Παρασκευή αργά τη νύχτα, ανακοίνωσε η ένωση πιλότων Vereinigung Cockpit με έδρα τη Γερμανία.
Η διένεξη της ένωσης πιλότων με την εταιρεία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με αποτέλεσμα τις δεκάδες απεργίες και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ λόγω αυτών, με πιο πρόσφατη αυτή που θα κρατήσει από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.
Τα γερμανικά «φτερά» της Lufthansa, έχοντας δεχτεί πίεση από τον ανταγωνισμό της Ryanair και EasyJet στην εγχώρια αγορά, πιέζει κι αυτή με τη σειρά της στην επέκταση χαμηλού-κόστους, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις εργασιακές συνθήκες των πιλότων.
Τα σχέδια της εταιρείας για «φθηνή» επέκταση επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονταν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Αναλυτικότερα, η Lufthansa προσπάθησε να περάσει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης -όχι ιδιαίτερα ευνοϊκό-και να αξιοποιήσει τις νέες αυτές συμβάσεις στην πολιτική χαμηλού κόστους που θέλει να χαράξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης