Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Δεν κατέληξαν σε συμφωνία η κυβέρνηση και η αποστολή του ΔΝΤ

Ρουμανία: Δεν κατέληξαν σε συμφωνία η κυβέρνηση και η αποστολή του ΔΝΤ
Το ΔΝΤ επεσήμανε ότι πολλές εσωτερικές και εξωτερικές ανισορροπίες της ρουμανικής οικονομίας έχει διορθωθεί
Η ρουμανική κυβέρνηση και το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βρέθηκαν σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε νέα συμφωνία, αν και οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ ανέφεραν ότι πολλές εσωτερικές και εξωτερικές ανισορροπίες της ρουμανικής οικονομίας έχουν διορθωθεί.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ εκτιμά πως με την εφαρμογή ενός μείγματος σταθερών μακροοικονομικών πολιτικών η ρουμανική οικονομία έχει κερδίσει κάποιο momentum, ωστόσο παραμένει ευάλωτη σε εξωτερικά σοκ.
Έτσι, το ΔΝΤ συστήνει τον συνδυασμό βιώσιμων μακροοικονομικών πολιτικών με μέτρα εξορθολογισμού των δημόσιων δαπανών, ιδίως της επιτάχυνσης απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υποδομών, καθώς και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα των δημόσιων επιχειρήσεων.
Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ επισημαίνουν, επίσης, ότι οι συζητήσεις με τις ρουμανικές αρχές ήταν εποικοδομητικές, αλλά ορισμένα σημεία παρέμειναν σε αναστολή και γι΄ αυτό τον λόγο η αποστολή δεν θα ολοκληρώσει το έργο της με μια ανάλυση στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, παρά συμφώνησαν σε ορισμένες βασικές πολιτικές σε αυτό το πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης