Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Οι υπηρεσίες μας δεν χρησιμοποιούνται πλέον για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»

tags :
HSBC: Οι υπηρεσίες μας δεν χρησιμοποιούνται πλέον για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»
Το καθεστώς των δραστηριοτήτων μας στην Ελβετία υπέστη ριζική αλλαγή μετά το 2008, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η HSBC
Με μια λιτή ανακοίνωση προτίμησε να υπερασπιστεί τις δραστηριότητές της στην Ελβετία η HSBC, μετά τα SwissLeaks και το σκάνδαλο που ξέσπασε.
Ειδικότερα, η τράπεζα, χωρίς να αρνηθεί όσα της προσάπτονται περιορίζεται στο να δηλώσει ότι το καθεστώς λειτουργίας της στην Ελβετία έχει αλλάξει ριζικά μετά το 2008.
Αναλυτικότερα, «η ελβετική θυγατρική της HSBC προέβη σε ριζικές αλλαγές, μετά το 2008, με στόχο να αποτρέψει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της με στόχο να φοροδιαφεύγουν ή να νομιμοποιούν «μαύρο χρήμα»», τονίζει σε σημείωμά του στο γαλλικό πρακτορείο AFP, ο Franco Morra, επικεφαλής της ελβετικής μονάδας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «μία νέα διεύθυνση προχώρησε σε εις βάθος έλεγχο των υποθέσεων, ενώ έκλεισε λογαριασμούς πελατών που δεν πληρούσαν τις υψηλές προδιαγραφές της τράπεζας και εισήγαγε ένα πολύ προωθημένο σύστημα εσωτερικού ελέγχου».
«Δεν ενδιαφερόμαστε να προχωρήσουμε σε δραστηριότητες με πελάτες ή ενδεχόμενους πελάτες, που δεν πληρούν τις απαιτήσεις μας, ως προς το οικονομικό έγκλημα», τόνισε ο Morra, ενώ κατέληξε πως «οι αποκαλύψεις που αφορούν πρακτικές του παρελθόντος πρέπει να υπενθυμίζουν ότι αυτό το παλαιό μοντέλο του επιχειρείν της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας δεν είναι πλέον αποδεκτό».
Το σημείωμα του Morra έρχεται ως απάντηση στις νέες αποκαλύψεις ομάδας δημοσιογράφων (SwissLeaks), σχετικά με απόρρητα έγγραφα και μυστικούς λογαριασμούς που προέρχονται από εγκληματίες, εμπόρους όπλων, φοροφυγάδες, πολιτικούς και διασημότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης