Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Obama - Merkel - Ελλάδα, Ουκρανία και Τζιχαντιστές στο επίκεντρο

tags :
Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Obama - Merkel - Ελλάδα, Ουκρανία και Τζιχαντιστές στο επίκεντρο
Η συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 ώρα Ελλάδος, ενώ θα διαρκέσει έως τις 9 το βράδυ
Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα η Angela Merkel με τον Barack Obama, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στις κινήσεις της αμερικανικής πλευρά στο ζήτημα της Ελλάδος.
Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 5 ώρα Ελλάδος, ενώ θα διαρκέσει έως τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), όταν και θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου διάρκειας μισής ώρα.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή «η κατάσταση στην Ουκρανία θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της συζήτησής τους».
Επίσης, η κυβέρνηση Obama θα πιέσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης να συμβιβασθούν περισσότερο με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι μια παρατεταμένη αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και στη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας στην Ουάσιγκτον.
Σε ανάλογο πνεύμα, θα καλέσουν την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα την καταστήσουν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, μεταξύ αυτών και σε αμερικανικές, και να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης