Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανή η συγχώνευση των φαρμακοβιομηχανιών Serum και Cipla – Στόχος η κυριαρχία στην ασιατική αγορά

Πιθανή η συγχώνευση των φαρμακοβιομηχανιών Serum και Cipla – Στόχος η κυριαρχία στην ασιατική αγορά
Για την Serum, την μεγαλύτερη ασιατική φαρμακοβιομηχανία εμβολίων, και την Cipla, την τρίτη μεγαλύτερη φαρμακευτική με έδρα την Ινδία, «φουσκώνουν» οι φήμες περί συγχώνευσης
Πιθανό σενάριο χαρακτηρίζεται πλέον η συγχώνευση δύο εκ των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών του κόσμου, της Serum και της Cipla, που αν επιβεβαιωθεί θα δημιουργήσει έναν φαρμακευτικό κολοσσό στην Ασία.
Η συνεργασία τους, πάντως, είναι σίγουρη, σύμφωνα με συνεντεύξη του προέδρου της Serum, αλλά η συγχώνευση, θα οδηγούσε στη δημιουργία φαρμακευτικής - κολοσσού.
Η Serum είναι γνωστή καθώς έχει την πρωτοκαθεδρία στην κατασκευή εμβολίων στην Ασία, ενώ το 65% του παγκόσμιου «παιδικού» πληθυσμού εμβολιάζεται από την ίδια.
Η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στην Ινδία, Cipla, είναι γνωστή για την προώθηση και πώληση θεραπειών καταπολέμησης του ιού του HIV, του ιού του AIDS, στην Αφρική.
Με δήλωση που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος της Serum, C. Poonawalla, οι εταιρείες εχουν συμφωνήσει σε μια συνεργασία για παραγωγή προσιτών παιδιατρικών εμβολίων με στόχο την αγορά της Ευρώπης.
«Αυτό είναι μια αρχή, πρέπει να δούμε πρώτα αν η συνεργασία θα αποφέρει καρπούς για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο» είπε ο Poonawalla, με τον πρόεδρο της Cipla να αρνείται οποιοδήποτε σχόλιο, για την «σπόντα» πιθανής συγχώνευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης